Roston csirkemell, rizs, tzatziki
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 4 dl tej
- só
- 8 szem egész bors
- 3 db babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg teavaj
A tzatzikihez:
- 2 db kígyóuborka
- só
- 1 pohár tejföl
- 1 pohár natúr joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csepp citromlé
- olivaolaj
A ropogós roston sült csirkemell, illatos rizs és friss tzatziki harmonikus kombinációja. Az aranyló csirkehús és a puha rizs találkozása, melyet friss tzatziki saláta koronáz meg.
Elkészítés
A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A tejbe tesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát, és belefektetjük a csirkemellszeleteket. Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehérborssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd 1-2 csepp ciromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük, meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.
A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.
Erdeti recept: mindmegette.hu