Milánói makaróni

Milánoi makaróni

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni tészta
  • 30 dkg darált hús
  • 0.5 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg sűrített paradicsomkonzerv
  • 10 dkg reszelt sajt

Ízletes, fűszeres, pardicsomos darált hús áldentére főzöt makaróni ágyon, érlelt reszelt parmezán sajtal díszítve.

Elkészítés

A vöröshagymát nagyon apróra összevágjuk, és olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, és fedő alatt puhára pároljuk a fűszerekkel.

Amikor a hús megpuhult (kb. 30 perc), belekeverjük a citromlevet, a cukrot és a vízzel kicsit felhígított paradicsomsűrítményt (kb. 2 dl vizet adunk hozzá). Együtt főzzük még kb. 10-15 percig.

Ha szükséges, a fűszerekkel utána ízesítünk. Addig főzzük, amíg elég sűrű lesz az állaga. Akkor jó, amikor már rotyog.

Közben a makaróni tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson feltűntetett leírás szerint. Leszűrjük, a kész szósszal elkeverjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Erdeti recept: mindmegette.hu