Milánói makaróni
Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni tészta
- 30 dkg darált hús
- 0.5 dl étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 db babérlevél
- 1 teáskanál oregano
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál kristálycukor
- 20 dkg sűrített paradicsomkonzerv
- 10 dkg reszelt sajt
Ízletes, fűszeres, pardicsomos darált hús áldentére főzöt makaróni ágyon, érlelt reszelt parmezán sajtal díszítve.
Elkészítés
A vöröshagymát nagyon apróra összevágjuk, és olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, és fedő alatt puhára pároljuk a fűszerekkel.
Amikor a hús megpuhult (kb. 30 perc), belekeverjük a citromlevet, a cukrot és a vízzel kicsit felhígított paradicsomsűrítményt (kb. 2 dl vizet adunk hozzá). Együtt főzzük még kb. 10-15 percig.
Ha szükséges, a fűszerekkel utána ízesítünk. Addig főzzük, amíg elég sűrű lesz az állaga. Akkor jó, amikor már rotyog.
Közben a makaróni tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson feltűntetett leírás szerint. Leszűrjük, a kész szósszal elkeverjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Erdeti recept: mindmegette.hu